Nieuwsbode Heuvelrug BastiQ

Nieuwsbode Heuvelrug

The following text is in Dutch:

Hoofdpersoon van de week: DJ BastiQ -11 jaar- uit Doorn

Doorn – De 11 jarige Bastiaan uit Doorn is een DJ-talent die onder zijn artiestennaam BastiQ steeds bekender wordt. Hij heeft steeds meer optredens op Nederlandse podia, variërend van theaterzalen, festivals, winkelopeningen en koopavonden tot privé en tienerfeesten. Tijdens CREATE! Heuvelrug (6/11 jl.) won hij maar liefst drie prijzen! De vakjury was vol lof over zijn optreden. Hij werd geroemd om zijn goede DJ skills, performance en het mooie verhaal dat hij met zijn set wist te vertellen. “Ik hield van kinds af aan van muziek en ik wilde een drumstel”, zegt DJ BastiQ. “Op mijn 4e kwam die wens uit en begon ik meteen met drumlessen. Als groot Michael Jackson-fan drumde ik graag met Jacksons muziek mee. Mijn 1e optreden een jaar later was een drumsolo die je ook in Thriller hoort.”

In de zomer van 2014 ontdekte Bastiaan het DJ-en en hij was “direct verkocht”. Na een paar DJ lessen begon hij ook met het produceren van zijn eigen elektronische dance muziek (EDM). Bastiaan wist meteen: “Dit is wat ik zoek in de muziek.”

Bij DJ zijn komt meer kijken dan alleen plaatjes draaien. BastiQ: “Zo’n DJ-set is voor mij een instrument. In plaats van snaren gebruik ik muziek. Het is helemaal vat als ik mensen met de muziek vrolijk kan maken! Bij DJ-en is het belangrijk dat je goed weet hoe de muziek in elkaar ziet en dat je begrijpt wat de verschillende klankkleuren zijn. Niet alles van muziek past zomaar op elkaar en ook niet op ieder moment.” Hij hoop dat zijn muziek zo gaaf wordt, dat hij de mensen er vrolijk op gaan dansen.

Welek DJ zijn voorbeeld is? Hij moet even nadenken. “Dat zijn er wel meer, maar als het moet, dan kies ik Martin Garrix. Tijdens ADE was ik bij z’n optreden, het was echt heel vet! En als producer vind ik hem ook heel goed.” Op z’n 9e stond BastiQ voor het eerst met zijn DJ-set op het theaterpodium van Figi in Zeist voor een groot publiek. Het was best wel spannend en heel erg leuk om te doen! Alle leuke en positieve reacties die ik daarna kreeg waren echt vet!” Inmiddels heeft DJ BastiQ in zijn jonge leven meerdere optredens verzorgd en won hij verschillende prijzen. Ook gaf hij interviews op de Nederlandse televisie.

“Ik sta in de finale van de Nederlandse DJ kampioenschappen en mijn droom is om ooit tot de wereld van top-DJ’s te behoren en te draaien in de grote clubs en op de dancefestivals zoals Tomorrowland, Ultra en Sensation. Met zijn muziekstijlen Progressive House, Electro House en Big Room ga ik er echt een feest van maken. Voor de relaxte momenten weet ik een goede mix te draaien van Pop en Deephouse”.

Volg DJ BastiQ op facebook.com/djbastiq & instagram.com/djbastiq en bezoek zijn website djbastiq.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × three =