Algemeen Dagblad - DJ BastiQ

Algemeen Dagblad – Utrecht Oost

A great interview in the newspaper: “Algemeen Dagblad, section: “Utrecht Oost”.

Dutch text:

DJ BastiQ (11) draait in finale

De 11-jarige Bastiaan uit Doorn staat zondag als DJ BastiQ in de finale van de Nederlandse DJ-kampioenschappen.

Bastiaan staat elke week op een Nederlands podium en heeft al diverse prijzen gewonnen. Zelf is hij er vrij nuchter onder. “Met veel oefenen ben ik daar gekomen.” Dat vele oefenen begint ‘s-ochtends al. “Ik sta er vroeg voor op.” ‘s-Middags na school gaat hij verder. “Ik maak eerst mijn huiswerk en daarna ga ik heel veel draaien.” Omdat hij een kleine kamer heeft, heeft hij inmiddels een kwart van de woonkamer geconfisqueerd, vertelt zijn moeder Ingeborg. “Wij genieten mee. Maar niemand van ons vindt het erg. Hij heeft er een goed gevoel voor.”

Al op jonge leeftijd ontwikkelde Bastiaan zijn passie voor muziek. Drummen deed hij vanaf zijn vierde, maar toen hij op zijn negende het DJ’en ontdekte, was hij helemaal om. In datzelfde jaar stond hij voor het eerst met zijn DJ-set op het podium van Figi. Vrij snel daarna begon hij met het produceren van zijn eigen elektronische dancemuziek.

Progressive House, Electro House en Big Room zijn inmiddels zijn muziekstijlen. Zijn voorbeelden Hardwell en Martin Garrix. “Ik wil heel graag nog meer draaitechnieken leren.” Zenuwachtig is hij nauwelijks meer. “Alleen voor de hele grote optredens. Ik wen eraan dat er mensen voor me staan.” Zijn droom is om op Tomorrowland te staan. “Ook zou ik heel graag een keer bij Ultra en Sensation staan”.

Dat hij er een goed gevoel voor heeft, vindt hij logisch. “Ik heb vroeger op drummen gezeten. Daar heb ik heel veel ritme geleerd. Ik merk nu dat ik een goed ritmegevoel heb.”

In zijn drukke leven van elke week draaien op een podium, bouwt zijn moeder bewust rustmomenten voor hem in. “Ook hou ik in de gaten of hij er nog steeds plezier in heeft. Dan vraag ik hem: komt het nog uit je tenen? Waarop hij zegt: ja het komt nog uit mijn tenen. Laatst vroeg ik het weer. Toen antwoordde hij: nee, mama het komt uit mijn hart.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + eighteen =