Nieuwsblad de Kaap

Interview in “de Kaap”

This week in the newspaper Stichtse Courant / Nieuwsblad de Kaap an article about my DJ performances this month in Spain and at Winterbeats Grand Cafe Bergse Bossen.

Text below is the original article in Dutch:

DJ-talent naar Spanje voor optreden

Elfjarige Bastiaan maakt furore ion muziekwereld

DOORN – “Het moeilijkste is de overgang. Die moet wel goed zijn. De kunst is dat de overgang origineel is en toch goed klinkt. Een luisteraar mag die niet horen.” Aan het woord is dj BastiQ, die in het dagelijks leven gewoon Bastiaan heet. Het elfjarige dj-talent praat vol passie over zijn hobby en heeft verregaande ambities: “Ik wil net zo bekend worden als Martin Garrix en Armin van Buuren.”

Hoewel de passie voor de draaitafel in de zomer van 2014 begon, was Bastiaan altijd al bezig met muziek. ,,Ik zat vroeger op drummen en dan drumde ik de maat van muziek mee. Ik zat ook veel op YouTube. Daar zag ik een keer een dj en dat vond ik wel erg leuk. Mijn ouders hebben toen een klein setje gekocht, zodat ik kon kijken of ik het echt leuk vond”, aldus de scholier die op doordeweekse dagen is te vinden op basisschool De Coolsma in Driebergen.

Echter, in de weekenden staat Bastiaan het liefst achter de draaitafel. “Het leuke is dat je heel veel met muziek bezig bent en veel muziek luistert. Het is natuurlijk helemaal leuk om de mensen er blij mee te maken.” Bastiaan spreekt uit ervaring. Hij heeft al diverse optredens op zijn naam staan. Het hoogtepunt vond hij tot nu toe het optreden dat hij gaf in het ijsstadion Thialf in Heerenveen tijdens het Nederlands kampioenschap schaatsen.

Spanje

Toch staat er al een nieuw hoogtepunt in het vooruitzicht. Eind februari staat dj BastiQ op het programma tijdens een groot carnavalsfeest in Spanje. “Er rijden zo’n honderd praalwagens door de straten. Eén daarvan draait muziek. Dan moet je niet denken aan de traditionele carnavalsplaten, maar aan Salsa. Langzaam vloeit het dan over in de moderne house”, legt moeder Ingeborg uit. Zelf vindt ze het enorm leuk wat haar zoon doet. In het begin van de jaren ’90 luisterde ze naar de housemuziek die toen in opkomst was. Al kocht ze ook platen van bands als U2 en luisterde ze naar de Top 40.

Toch is het bijzonder. Een elfjarige jongen uit Doorn die in Spanje zijn kunsten als dj mag vertonen. “Een Spaanse jongen die het organiseert, heeft mij zien draaien. Hij heeft me gevraagd om met hem op te komen treden in Spanje”, herinnert Bastiaan zich. Ingeborg hoort het met plezier aan. Niet gek, want zij reist met zoonlief mee naar Spanje.

Martin Garrix

Er is ook nog school in het leven van Bastiaan. Eerst de basisschool en daarna een middelbare school. En wie weet wat er daarna nog komt? Volgens moeder Ingeborg is Bastiaan zich daar goed van bewust: “Hij weet ook dat hij eerst zijn huiswerk af moet maken, voordat hij met zijn muziek aan de slag mag”, vertelt zij.

Als het aan Bastiaan ligt wordt dj BastiQ een hele grote naam in de muziekwereld. “Ik wil een hele grote dj worden. Voorbeelden zijn Armin van Buuren, Hardwell en vooral Martin Garrix”, vertelt Bastiaan.

Voor de beeldvorming: deze Nederlandse dj’s reizen in een privévliegtuig de wereld over om voor duizenden mensen hun kunsten te vertonen. Dat is waar ook Bastiaan van droomt: “Dat lijkt me heel leuk”, zegt hij lachend.

* Dj BastiQ staat zaterdag 11 februari achter de draaitafel tijdens WinterBeats, een dansfeest in Grand Café Bergse Bossen in Driebergen. Kaarten zijn, zolang de voorraad strekt, te krijgen bij de receptie van Hotel Bergse Bossen, De Mol Dranken en Gall&Gall Driebergen.

Danny van der Linden

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =