Kidsweek - maart 2017

Kidsweek

Interview for the Dutch newspaper: Kidsweek (65.000 printed papers). The interview is in Dutch:

Door Lisanne van Sadelhoff – Dj Bastiaan van Hooij (11), of beter gezegd dj BastiQ, maakte het officiële nummer voor het WK Shorttrack. In het Rotterdamse Ahoy speelde hij afgelopen weekend zijn nummer voor duizende mensen.

Een paar weken geleden kreeg Bastiaan een telefoontje. Of hij misschien een nummer wilde maken voor het WK Shorttrack, een schaatswedstrijd die afgelopen weekend gehouden werd. ‘Ik ging meteen achter mijn computer zitten’, vertelt hij. Drie weken lang werkte hij aan het nummer. Meteen als hij uit school kwam, dook hij achter de computer. ‘Het nummer moest opzwepend zijn en geschikt voor veel mensen.’

Bastiaan werkt al een paar jaar als dj. Hij begon ooit met drummen. ‘Maar ik wilde meer met muziek doen, met verschillende tonen. En ik vermaak graag mensen.’ En dus ging hij op dj-les. En kocht hij een dj-set waar hij vervolgens niet meer achter weg te slaan was.
Zijn hit heet Shorttrack. Lachtend zegt hij: ‘Ja, als je een track moet maken voor het WK dan is het natuurlijk logisch om die zo te noemen. Zeker omdat het ook nog eens een heel kort nummer is.’

Drie dagen achter elkaar heeft Bastiaan tijdens het WK mogen optreden. Op belangrijke momenten werd zijn nummer gedraaid. ‘Zenuwachtig was ik niet, en achteraf was ik niet moe. Ik kreeg energie van die mensen die vrolijk meeklapten.’

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 18 =