Heuvelrug Totaal

Heuvelrug Totaal – juni 2017

Woow, full page interview in Heuvelrug Totaal (20.500 copies). Full color magazine for Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Maarn, Maarsbergen, Amerongen, Leersum, Doorn & Overberg.
Article is about my DJ life as young producer and progressive house, electro house and bigroom DJ.

ARTICLE IS IN DUTCH:

Basisschoolleerling draait als dj

DOORN – Pas 11 jaar is hij, en vanaf 2014 bezig als dj. Niet alleen op doorsnee feestjes en partijtjes krijgt Bastiaan van Hooij de voetjes van de vloer, maar ook tijdens het echte serieuze werk gaat de zaal los. Zo trad DJ BastiQ op bij het WK Shorttrack in Ahoy en tijdens carnaval in Spanje.

Ook al is Bastiaan een groeiend toptalent, school en huiswerk gaan voor. Heel soms zijn er uitzonderingen, zoals een optreden tijdens de dj-marathon bij het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Breda. “Een bijzonder evenement voor hem om mee te maken en dan is het passen en meten met het oog op de leerplichtwet. Vreemd dat er voor jeugdige topsporters wel vrijstellingen bestaan, maar niet voor dj’s”, aldus vader Jack.

Energie
DJ BastiQ – Bastiaans artiestennaam – ontpopt zich als rijzende ster. Na een tijdje op drumles gezeten te hebben, maakte hij de overstap naar de draaitafel. De bekende dj David Stellar leerde hem de fijne kneepjes. Ook via YouTube bekwaamt de basisschoolleerling zich in het dj-gebeuren.

“Mijn debuut was een optreden voor de ondernemingsvereniging van Zeist in het Figi-theater. Ik was best wel een beetje zenuwachtig, maar de reacties waren super! Inmiddels ben ik ruim honderd podia verder. Ik voel me nu veel relaxer. Natuurlijk is het intensief, maar ik krijg er juist veel energie van. Optreden in Thialf en Ahoy, met tienduizend man publiek, was wel even ‘wow’ maar heel gaaf om te doen!”

Produceren
In zijn vrije tijd kruipt Bastiaan achter de knoppen en zijn computer. Met behulp van speciale muzieksoftware produceert hij zijn eigen muziek. Voor het WK Shorttrack mocht hij zelfs de officiële track maken. Voor, tijdens of na de start, bij prijsuitreikingen klonk deze over het ijs. “Dat was zo gaaf om te horen! En ook dat de mensen mee gingen klappen en neuriën.”

Een ander hoogtepunt was carnaval in Spanje. “Een Spaanse dj vond mij op Instragram en kwam lans bij een optreden. Hij vond me heel goed en vroeg of ik mee wilde op een tour vlakbij Barcelona. Daar heb ik een paar dagen op verschillende locaties mogen dj-en. Heel vet!”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 16 =