Stichtse Courant - DJ BastiQ

Stichtse Courant

Half-page interview in the Stichtse Courant (regional newspaper) on thursday, June 22, 2017 – page 5.

“Ik heb geen gewoon bijbaantje”

Bevlogen in Driebergen

Bevlogen zijn, iets met veel liefde doen en ergens een passie voor hebben: dat is de serie “bevlogen in Driebergen”. Samen met deze inspirerende mensen ga ik het gesprek aan over hun passie en wat hen drijft om bepaalde dingen te doen.

Annalisa van Beek

DRIEBERGEN Wanneer ik de auto parkeer, komt de 12 jarige Bastiaan vam Hooij al aangelopen. Hij wijst me het huis waar hij zijn muziek maakt. Zijn ouders en grote zus Anouk schuiven ook aan tijdens het interview. Met grote ogen kijk ik naar de computer, lichten en draaitafels. Bastiaan drukt op een aantal knoppen en er komt gelijk muziek uit de boxen. “Op mijn computer staan duizenden nummers. Ik kan ook nog de lichten en de rookmachine aanzetten, maar dat doen we straks wel voor de foto.”

Bastiaan begint te vertellen over hoe het voor hem allemaal is begonnen. “Vroeger drumde ik, maar ik zei aktijd dat ik wat miste. Toen ik 9 was, heb ik mijn ouders gevraagd een klein dj-setje te kopen. In Amersfoort ging ik op les, en volgens mijn leraar had ik talent. Ik merkte zelf ook wek dat het me goed lag. Toen ik eenmaal begon, kon ik niet meer stoppen, en dat is natuurlijk een goed teken. Ik ben nu dj en producer. Dat laatste betekent dat je je eigen muziek maakt. Als ik bezig ben, kom ik vaak op veel ideeën voor nieuwe nummers.”

TROTS De vader en moeder van Bastiaan zijn natuurlijk ontzettend trots. “Wij hadden nooit kunnen bedenken dat het zo’n groot succes zou worden. Het is wel bizar om je eigen kind te zien optreden in Ahoy of bij andere grote festivals. Maar het is vooral natuurlijk erg leuk. Je maakt op die manier dingen mee die je anders nooit zou zien. Zo sta je opeens tussen BN’ers achter de schermen.” De toen nog 11 jarige dj BastiQ maakte voor het WK shorttrack het nummer die daar door heel Ahoy te horen was. “Ik was daar tijdens het draaien te zien op mega grote schermen. Maar ik word er helemaal niet zenuwachtig van. Ik vind het vooral gewoon heel erg gaaf om te doen, dus waarom zou ik het dan spannend vinden? Ik krijg vooral veel energie van een optreden.”

MUZIEK Zijn zus Anouk vertelt ook enthousiast over hoe bijzonder het is war haar broertje allemaal doet. “De muziek staat hier eigenlijk de hele dag aan. Dus soms ga ik dan wel even wat anders doen. Maar ik ben eigenlijk vooral heel trots op Bastiaan.” Moeder Ingeborg denkt terug aan de tijd toen haar zoon pas net was begonnen. “Aan het begin vroeg ik me af of hij het wel echt leuk vond. Ik vroeg dat dan ook af en toe aan hem, want we wilde niet dat hij iets deed waar hij geen plezier aan beleefde. en wat hij toen zei zou ik nooit vergeten.” Moeder kijkt even naar haar zoon, of ze het wel mag zeggen. Bastiaan kijkt glimlachend naar zijn moeder en knikt, als teken dat het akkoord is. “Hij zei: het komt echt uit mijn hart. Toen wist ik dat het goed zat.”

BIJBAAN De jonge talentvolle dj zit nog vol dromen. Zo zou hij graag optreden bij nog grotere feesten, zoals Ultra Music Festival en Tomorrowland. “Dat zou wel echt geweldig zijn als ik daar zou mogen optreden. Maar ik ben nu ook al erg blij met al de muziek die ik kan en mag maken. Ik heb geen standaard bijbaantje, maar ik be wel blij dat ik geen krantenwijk heb. Het liefst zou ik de middelbare school overslaan en meteen naar de Herman Broodacademie te gaan. Maar ja, school hoort er natuurlijk ook bij. Ik hoop nu vooral dat ik mag gaan optreden op Frist! Feest. Mijn nieuwe nummer, Clap your hands, staat op Soundcloud. Ik hoop dat mensen mijn nieuwe nummer gaan liken, zodat ik daar mag optreden.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 13 =