LEVEN! magazine - DJ BastiQ

LEVEN! Magazine

You can find my in glossy LEVEN! Magazine regio Utrecht edition 16 (autumn 2017).

Photo by Marike van Pagée.
Photo location: backstage at Hotel Theater Figi

Text below in Dutch:


Naam: Bastiaan
Leeftijd: 12
Eerste baan: Ben ik nog te jong voor
Beroep: Scholier
Woon- en werkplaats: Utrechtse Heuvelrug
Burgerlijke staat: niet getrouwd
Grootste overtuiging: Muziek brengt kleur!
Tip voor de mensheid: Maak plezier!
Fotolocatie: Theater Figi Zeist, hier had ik in 2015 mijn eerste grote optreden

Zomer

De zomer van 2014 was voor mij heel bijzonder. Mijn ouders hadden voor mij een dj-setje gekocht en die had ik ook op vakantie mee genomen. Ik vond het zo leuk om te DJ-en! Vanaf toen wist ik het zeker; ik wil hiermee verder gaan en een grote DJ worden! Tijdens die zomer hebben we ook allemaal meegedacht over een leuke artiestennaam. De zomer van 2014 is de start van DJ BastiQ.

Creativiteit

Het leuke van DJ-en is dat je creatief met muziek bezig bent en zeker als je het combineert met het zelf maken van muziek. Dit heet produceren. Ik doe dit op een computer met speciale software. Hiermee bouw je nootje voor nootje per instrument een nummer op. Het is een lekker gevoel dat als je met een nummer bezig bent, het steeds meer wordt zoals je het in gedachte hebt. Als je dan je eigen nummers draait tijdens je optredens, is dat super vet! Het geeft echt een enorme kick als mensen dansen en springen op mijn muziek.

Vrije tijd

Vroeger deed ik aan sport, daar ben ik nu al een tijd mee gestopt. Alle vrije tijd die ik heb wil ik aan het DJ-en en produceren besteden. En die tijd begint in de ochtend. In het begin moest ik iedere ochtend keihard naar school fietsen, omdat ik anders te laat op school zou komen doordat ik te lang was doorgegaan met DJ-en. Daar let ik nu wat beter op. En als ik uit school kom moet ik eerst mijn huiswerk maken.

Nieuw

Naar de brugklas, ik ben benieuwd hoe het nieuwe schooljaar gaat worden. Ik heb er best zin in, hoewel ik de middelbare school het liefste helemaal zou willen overslaan om direct door te gaan naar de Herman Brood Academie in Utrecht. Dat zou helemaal top zijn! Bezig zijn met de muziek en alles eromheen en met klasgenoten die er net zo over denken. Ook is het huiswerk daar veel leuker!

Nederland

Voor mijn optredens reis ik door heel Nederland. Van Heereveen tot Breda en van Landgraaf tot Den Helder. En op heel veel podiums daartussen. Niet alleen in Nederland, maar inmiddels heb ik ook al een tour van een paar dagen vlak bij Barcelona gedaan. Daar geniet ik heel erg van!

Ontwikkeling

De muziekstijlen veranderen continu. Wat mensen nu lekker vinden om te horen is over een tijdje niet meer in. En als je dan weer een paar jaar verder bent, komt het misschien weer terug maar dan net iets anders. En er komen ook steeds nieuwe muziekstijlen bij. En als je nagaat dat er al zoveel muziek in de wereld is en er nog steeds nieuwe nummers bij komen, is dat eigenlijk heel bijzonder.

Toekomst

Mijn doel is om lekkere nummers te maken waar de mensen lekker op gaan dansen en vrolijk van worden. En op te treden tijdens grote feesten en festivals. Als ik op Youtube kijk en de grote podiums zie waar de top DJ’s draaien, weet ik zeker dat ik dat ook heel erg graag wil! En dat lukt je niet zomaar. Dat is iets waar je hard aan moet werken en blijven werken. Maar echt werk is het niet, het is mijn hobby!

LEVEN! Magazine - edition Utrecht - number 16

LEVEN! Magazine – edition Utrecht – number 16

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =