DJ BastiQ interview - newspaper Algemeen Dagblad

Interview in Dutch Newspaper

Interview in Dutch newspaper “Algemeen Dagblad”

Next text is in Dutch:

Bastiaan (13) uit Doorn, bekend als DJ BastiQ, wordt in de wandelgangen al de mini-Martin Garrix genoemd. Op 30 juni is hij de hoofdact op een groot dancefeest in Spanje. Voor duizenden mensen draait hij dan deels eigen nummers.

Jolet Jung-Moolenaar 18-06-18, 18:43 Laatste update: 19:47

Het dancefeest vindt plaats in het Spaanse El Vendrell, vlak onder Barcelona. ,,Het feest wordt georganiseerd door een carnavalsvereniging. Ik heb al één keer eerder voor ze gedraaid in Spanje. Ze vonden dat ik het zo leuk deed dat iedereen me mini-Martin Garrix noemde. Toen draaide ik op een wagen door allerlei dorpen. Nu hebben ze gevraagd of ik kom draaien in een tent. Als hoofdact. Voor de rest komen er alleen Spaanse dj’s.”

In een bos
Bastiaan zal deels zijn eigen nummers draaien op het feest. ,,Ik eindig met psyche trance en begin met rustige trance of electronic dancemusic. Ik ga een paar nummers draaien die ik zelf heb gemaakt, de rest zijn nummers van andere artiesten.” Inspiratie voor zijn nummers haalt hij uit andere nummers en uit geluiden die hij hoort. ,,Als ik in een bos zit en vogels hoor fluiten of als ik iemand hoor typen. Dat soort dingen.”

Martin Garrix, artiestennaam van dj en muziekproducent Martijn Gerard Garritsen uit Amstelveen, is zeker een van Bastiaans voorbeelden. Maar beslist niet de enige, laat de veelbelovende dj weten. ,,Armin van Buuren ook. Er zijn er heel veel eigenlijk.” Hij kijkt enorm uit naar het feest. ,,Ik vind het heel gaaf. Het is echt een van de dingen die ik heel leuk vind om te doen. Voor een paar duizend mensen draaien heb ik vaker gedaan: in Ahoy en Thialf en de tour door Spanje. Het is supergaaf en geeft me energie. Spannend vind ik het niet meer, ik heb het inmiddels heel vaak gedaan. Hoe vaker, des te leuker.”

Dromen
Bastiaan heeft nog meer dromen die hij wil waarmaken. ,,Bij grote feesten draaien zoals Tomorrowland en Ultra. Én eigen nummers uitbrengen, dat lijkt me heel gaaf.”

Om dat te bereiken besteedt hij elke dag veel tijd aan zijn passie. ,,Als ik op school zit, wat korter. Maar als ik eerder uit ben, kan ik er wel een paar uur mee bezig zijn.”

Op het dancefeest mag hij anderhalf uur draaien. ,,Dat is te doen. Ik draai af en toe wel drie uur.” Voor het feest vliegt hij één dag heen en weer. Veel hoeft hij niet mee te nemen. ,,Mijn koptelefoon, USB-stick en mijn oordoppen natuurlijk.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =