Interview: Algemeen Dagblad

Following interview is in Dutch.

Fleur van Leeuwen

“Trancen” bij 13 jarige DJ

Wat doe je als je als 13-jarige te jong bent voor trancefeesten? Dan organiseer je er zelf een. Dj Bastiaan Hooij uit Doorn is 13 jaar oud en geeft op 22 juni zijn eerste eigen trancefeest. Het feest heeft, zoals de meeste trancefeesten, een minimum leeftijd van 21. Naast drie andere dj’s staat Bastiaan ook zelf op het podium. Onder zijn artiesten naam DJ Bastiq maakt hij trancemuziek en een wekelijkse radioshow die onder andere in Engeland wordt uitgezonden.

Op zijn eigen feest zijn geen leeftijdsgenoten welkom. ,,Op mijn feest is de minimum-leeftijd helaas ook 21. Dat heeft te maken met de richtlijnen van de locatie. Bovendien is er in deze leeftijdscategorie sowieso meer interesse in trancemuziek”, vertelt Bastiaan. ,,Ik ken niemand van mijn leeftijd die trancemuziek ook leuk vindt.”

De organisatie doet Bastiaan helemaal zelf, maar zijn ouders houden wel een oogje in het zeil. Hij heeft beloofd hen op de hoogte te houden van het organisatieproces. Het feest vindt plaats bij hotel en café Bergse Bossen in Driebergen, er is plek voor 300 gasten. Bastiaan maakt voor de organisatie gebruik van zijn eigen netwerk. ,,De mensen van Bergse Bossen kenden mij al omdat ik daar al eens gedraaid heb. Zij wilden graag meewerken.”

Spanje

Naast twee Nederlandse dj’s heeft Bastiaan ook de Spaanse dj Bacardit geregeld voor zijn line-up. Deze komt ook uit zijn netwerk. ,,Ik heb al een paar keer in Spanje gedraaid, daar ken ik dj Bacardit van. Hij vliegt speciaal voor dit feest naar Nederland.” Bastiaan heeft ook gedacht aan bezoekers die van ver komen, er is een deal geregeld met het hotel. Bezoekers van het feest krijgen dertig procent korting op een overnachting.

Bastiaan treedt regelmatig op in club Brothers in Bunnik. Daar draait hij plaatjes maar hij heeft ook zelf een aantal trancenummers gemaakt. ,,Ik vind feesten organiseren super leuk, maar het liefst produceer ik zelf muziek. Dat hoop ik in de toekomst vooral te doen.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − fifteen =