DJ BastiQ at RTL Nieuws - Editie NL

National media: RTL Nieuws / Editie NL

Following interview is in Dutch:

DJ maar te jong om te feesten: Bastiaan (13) organiseert eigen trancefeest

Je bent dj en gek op trance, maar te jong om op trancefeesten te komen of om er te werken. De 13-jarige Bastiaan van Hooij uit Doorn baalde daar van, dus bedacht een oplossing. Hij organiseert gewoon zijn eigen trancefeest.

“Ik hou van trance, maar omdat ik 13 ben, kan ik moeilijk op die feesten komen”, vertelt Bastiaan, die ook wel bekend staat als DJ BastiQ. De Doornse dj draait en produceert trancemuziek.

Zelf werken op trancefeesten gaat vaak ook al niet: “Volgens de wet mag ik door mijn leeftijd maar tot elf uur ‘s avonds draaien.” Reden genoeg voor Bastiaan om dan maar zijn eigen feest te organiseren.

21+

Het feest ‘Energy of Trance’ staat gepland voor 22 juni in Hotel Bergse Bossen in Driebergen. Leeftijdsgenoten zijn daar echter ook niet welkom: de minimumleeftijd is 21. “Dat heeft ook met regels van de locatie te maken.”

Maar zelf is hij er in elk geval wel bij, al mag hij ook nu niet na elven draaien. “Het feest is van 21.00 tot 1.00 uur. Ik draai zelf vanaf tien uur een uurtje.” Daarna verblijft hij backstage, zodat hij er ook van kan genieten.

Dj uit Spanje

Bastiaan regelde helemaal zelf dingen als de beveiliging, een podium, EHBO en de locatie. “Mijn ouders hebben wel meegekeken”, vertelt hij. “Ze vinden het heel erg leuk.”

Ook wist hij andere dj’s binnen te halen. Er komen nog drie anderen draaien, waarvan eentje zelfs speciaal uit Spanje naar Driebergen komt. “Iedereen vindt het heel leuk. Het zijn kennissen van me, ik heb er ook eerder mee opgetreden.”

Mensen zien genieten

Er kunnen 300 mensen op het feest komen, maar Bastiaan weet niet hoe het nu met de kaartverkoop staat. Kaartjes kosten 15 euro. Hij hoopt dat het vol komt. “Mensen zien genieten is heel leuk. Daarom vind ik draaien echt geweldig.”

En botst al dat geregel en ge-dj niet met school? “Het gaat heel goed samen”, stelt hij gerust. “Ik heb prima cijfers. Het kost veel tijd, maar het gaat net!”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =